Samenwerking NNEK en Söderberg & Partners

We zijn trots mee te delen dat NNEK een samenwerking start met Söderberg & Partners! Hieronder lees je:

 • Vragen die je misschien hebt. En belangrijker nog; de bijbehorende antwoorden;)
 • Het artikel van Investment Officer 'NNEK vindt aandeelhouder in Söderberg & Partners'.
 • Het officiële persbericht.

Vragen die je misschien hebt

 1. Wat betekent dit voor jou als adviseur?
  Niets. De dienstverlening van NNEK/Fondsenplatform gaat onverminderd door zoals je gewend bent.
  De strategie van NNEK om exclusief met financieel professionals te werken verandert niet en wordt juist sterker met dit partnerschap. Söderberg en NNEK hebben geen direct kanaal en werken altijd samen met financieel professionals. 

 2. Wat houdt de samenwerking in?
  Naast het bestaande Söderberg & Partners Nederland komt een nieuwe entiteit dat zich gaat richten op verdere ondersteuning en ontwikkelen van vermogensadviseurs en vermogensbeheerders in Nederland. Söderberg & Partners Nederland heeft geen belang in NNEK, het is puur een commerciële samenwerking. Het partnership dat we wél zijn aangegaan is met het moederbedrijf van Söderberg & Partners, in Zweden. Zij willen naast Söderberg & Partners Nederland een nieuwe serviceorganisatie voor vermogensadviseurs en vermogensbeheerders opzetten. Hier gaan Theo Andringa (Directeur NNEK) en Egbert Berkhoff (Directeur NNEK) een rol in spelen. Het onafhankelijk vermogensadvies en vermogensbeheer moet veel groter en professioneler worden in Nederland. Nu is dat moment gekomen!

 3. Wat verandert binnen NNEK?
  Niets. We krijgen geen nieuwe medewerkers, nieuw beleid of andere vestigingen. Wel kan het zijn dat we iets vaker Zweedse balletjes op het menu zetten;) Maar de grappen en grollen even terzijde; met deze samenwerking zien wij dat de groei en ontwikkeling samen met financieel adviseurs kunnen versnellen. 

 4. Wat gaat de markt hiervan merken?
  Dat NNEK nóg actiever en prominenter de markt van onafhankelijk vermogensadvies laat groeien. De tijd voor meer onafhankelijk beleggingsadvies, vermogensplanning en vermogensadvies is nu! Samen met jou gaan we de klanten nog meer financiële rust bieden.

 5. Waarom NNEK?
  NNEK is geselecteerd als partner door onze staat van dienst, kennis van de financieel adviesmarkt en de hoge mate van samenwerking die we met adviseurs hebben. Söderberg herkent de unieke positie van NNEK in de markt van financieel planners, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders. Zij zien de kracht van de samenwerking die we met jou als adviseur hebben en op deze manier gaan we samen nog meer kansen ontwikkelen voor jou.

 6. Is de samenwerking al definitief rond?
  Nee. De transactie is onderhevig aan toezichthoudende autoriteiten.

Meer vragen?
Bel gerust met Michiel van Vugt als je meer vragen hebt! Je bereikt hem op 06 - 41 28 60 63.

Artikel Investment Officer

NNEK vindt aandeelhouder in Söderberg & Partners
NNEK Vermogensopbouw heeft een minderheidsaandeelhouder gevonden in Söderberg & Partners. De Amsterdamse vermogensbeheerder gaat de wealth management activiteiten van de van oorsprong Zweedse firma voor haar rekening nemen.

Dat blijkt uit een maandag verstuurd persbericht en een toelichting daarop van directeur Theo Andringa. 

Söderberg & Partners is een in 2004 opgerichte financieeladviesorganisatie. Het bedrijf is ontstaan in Zweden en heeft vestigingen in Noorwegen, Finland, Denemarken en Nederland, waar in totaal 1.400 mensen werken. De snelle groei in Nederland is mede te danken aan verschillende strategische partnerships, waarbij Söderberg & Partners een minderheidsbelang neemt in het bewuste bedrijf.

Zo ook bij NNEK, de vermogensbeheerder met vestigingen in Amsterdam en Heerenveen die samenwerkt met ongeveer 1000 onafhankelijke financieel adviseurs. Andringa: ‘We hebben gesprekken gevoerd met de directie in Zweden, over het businessmodel met drie bedrijfskolommen. Voor de “life”, “non-Life” en “hypotheken” heeft Söderberg & Partners in de afgelopen jaren meer dan 35 strategische partners aangesloten. In NNEK vond het een partij met een - in Söderberg & Partners’ woorden - ‘efficiënt beleggingsplatform’ voor de bedrijfskolom “wealth management”.

Meer partnerships met vermogensbeheerders
Concreet gaat NNEK verder met haar bestaande netwerk van adviseurs en beleggingsondernemingen en breidt dit uit met het bestaande adviseursnetwerk van Söderberg & Partners om hiermee samen te werken. Verder wil Söderberg & Partners in haar nieuwe bedrijfskolom wealth management strategische partnerships met andere vermogensbeheerders in Nederland uitbreiden. ‘Belangrijk is daarbij dat we vinden dat de vermogensbeheerder ook daadwerkelijk de beheerder blijft, met een eigen beleid’, zegt Andringa. ‘We willen geen overnames doen en die aan NNEK vastplakken.’ Een partnership met een andere vermogensbeheerders of met adviseurs kan er wat Andringa betreft op verschillende manieren uitzien. 

NNEK biedt naast vermogensbeheer ook een soort depotbankfunctie, waarmee het hiermee allerlei soorten beleggings,- en lijfrenterekeningen kan openen. Andringa: ‘We hebben de onlineboardingsstraat zo ingericht dat een vermogensbeheerder of financieel adviseur daar een klant kan opvoeren en door alle benodigde cdd-, wwft- en kyc-vragen heen loodst.’

De mogelijkheid om zelf de meerderheid van de aandelen te behouden, was voor NNEK een belangrijke reden om in zee te gaan met Söderberg & Partners. Andringa: ‘Wij waren in eerste instantie niet op zoek naar een externe aandeelhouder. Aan de consolidatieslag rondom Nederlandse beleggingsondernemingen hebben we de afgelopen vijf jaar niet deelgenomen, nadat we eerder zelf wel wat overnames hadden gedaan. We hebben altijd gezegd: als we iets erbij zoeken, moet dat echt passen bij het model met financieel adviseurs dat we in de markt hebben gezet. “Zomaar” een vermogensbeheerder aan ons koppelen, past niet bij ons DNA.’

NNEK is opgericht in 1986 als vermogensbeheerder in Groningen. Drie jaar later opende de firma ook een kantoor in Amsterdam en later groeide het autonoom en via overnames van bijvoorbeeld Paerel Beheer. NNEK biedt vermogensbeheer aan ruim 30.000 klanten en belegt voor hen in beleggingsfondsen die voldoen aan de ICBE-richtlijn. Het hanteert daarbij een kern-satetelliet-benadering. Daarnaast heeft NNEK het Fondsenplatform geïnitieerd, een administratief platform voor beleggingsrekeningen. Het platform ondersteunt financieel adviseurs en vermogensbeheerders op het gebied van beleggingsbeleid, fondsselectie, marketing en compliance en voert de administratie van beleggingen uit.

De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten. Lees hier het originele artikel.

Persbericht

Söderberg & Partners Nederland stapt in vermogensbeheer met NNEK Vermogensopbouw
[Rijswijk, september 2023] – Söderberg & Partners en NNEK zijn verheugd hun strategische samenwerking aan te kondigen. De samenwerking markeert de uitbreiding van expertise en diensten van Söderberg & Partners, terwijl beide bedrijven zich blijven inzetten om holistisch financieel advies toegankelijk te maken voor een breder publiek.

NNEK heeft twee duidelijke doelstellingen die naadloos aansluiten op de visie van Söderberg & Partners voor toekomstgericht advies en groeiende samenwerkingen.

1. Versterking van Adviseursnetwerk en Dienstverlening
Het bestaande netwerk van adviseurs van Söderberg & Partners wordt versterkt met NNEK's geavanceerde platform voor vermogensbeheer. Deze stap komt voort uit het besef dat de rol van financieel adviseurs zich ontwikkelt in een dynamisch financieel landschap. Door de vermogensbeheeroplossingen van NNEK te integreren met de huidige bedrijfslijnen van Söderberg & Partners op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken, streeft het bedrijf naar een meer holistische benadering om te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten.

Beide bedrijven vonden elkaar in hun gedeelde visie op dienstverlening. "Wij geloven dat een bredere aanpak essentieel is om klanten effectief te adviseren in deze complexe financiële tijden," zegt Theo Andringa, CEO van NNEK.

2. Lancering van bewezen Partnerschapsmodel in Vermogensbeheermarkt
Voortbouwend op het bewezen succes van strategische samenwerkingen in de markt voor verzekeringstussenpersonen, breidt S&P dit succesvolle model nu uit naar het domein van vermogensbeheer. Ondersteund door de internationale kennis van Söderberg & Partners en versterkt door de lokaal toegevoegde expertise van het NNEK-team, zijn beide bedrijven van plan om nieuwe strategische partnerschappen aan te gaan. Dit partnerschapsmodel, gericht op samenwerking en groei, stelt S&P en NNEK in staat om innovatieve en op maat gemaakte oplossingen te bieden aan partners in de financiële sector.

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland: "Met de toevoeging van lokaal talent op het gebied van vermogensbeheer en wereldwijde inzichten, kijken we uit naar het opbouwen van nieuwe strategische relaties die de verwachtingen van onze partners zullen overtreffen! Deze strategische samenwerking versterkt de toewijding aan innovatie, samenwerking en het bieden van uitgebreide financiële oplossingen aan een diverse klantenkring."

-------------------
De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Roland Goldman – [email protected] of +316 533 391 51 en Theo Andringa - [email protected] of +316 53 31 20 60.