Uitleg

Beleg & Bescherm

Het is een onderwerp waar jouw klanten het liefst niet over nadenken: wat gebeurt er als mijn partner of ikzelf kom(t) te overlijden? Hoe is het financieel geregeld? Om een oplossing te bieden op deze vragen, hebben Dazure en NNEK de handen ineen geslagen. Met hun nieuwe product ‘Beleg & Bescherm’, kunnen klanten hun toekomst beschermen door vermogen op te bouwen én zorgen ze dat hun dierbaren financieel beschermd mocht de belegger vroegtijdig komen te overlijden. 

Hoe werkt het?

Naast de belegging (een lijfrenterekening bijvoorbeeld) die via NNEK loopt, wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten om de belegging te beschermen. De overlijdensrisicoverzekering en de belegging worden jaarlijks op elkaar afgestemd. Stijgt de belegging, dan daalt het verzekerd bedrag. Daalt de belegging, dan stijgt het verzekerd bedrag. Een ideale oplossing om ervoor te zorgen dat de nabestaanden goed achterblijven.

Om de premie te berekenen is er een speciale tool gemaakt, de ORV-tool. Deze tool berekent de premie van de overlijdensrisicoverzekering van Dazure in combinatie met het op te bouwen kapitaal bij NNEK. Je kunt berekenen op basis van de inleg of het gewenste kapitaal. 


  Wie is Dazure?

  Dazure sluit perfect aan bij NNEK, want net zoals wij heeft Dazure de ambitie om financiële rust te creëren voor klanten. Dazure is een ontwikkelaar en aanbieder van Overlijdensrisico- en Inkomensverzekeringen. Met het idee ‘het moet ook anders kunnen’ zijn ze in 2008 begonnen als productontwikkelaar van verzekeringen. Ondertussen hebben ze al vele mooie producten op de markt gebracht. Dit met de volledige polisadministratie in eigen beheer (volmacht) en met een in eigen huis ontwikkelde softwarestraat. Dazure doet dit met een geweldig team mensen. Mensen die allemaal de ambitie hebben om de financiële wereld nog beter te maken. De producten van Dazure passen in de wereld van nu, het zijn eerlijke producten die je ook zou willen bieden aan je dierbaren. 

  Wie is NNEK?

  NNEK staat voor Noordnederlands Effektenkantoor. Van origine een kaasbedrijf, dat de familie Andringa met succes heeft verkocht. In 1986 besloten ze hun eigen vermogen te beheren en daarmee ontstond NNEK Vermogensopbouw.

  Vanaf de oprichting van NNEK was het standpunt al: beleggen is een middel om financiële doelen te bereiken. Het is geen doel op zich. Vanuit die visie is NNEK gaan samenwerken met financieel adviseurs. Zij kennen de klant namelijk het beste. Wat heeft de klant nodig? Waarom? En wanneer? Dit moet constant gemonitord worden, want het leven is altijd in verandering. Een geboorte, overlijden, scheiding, faillissement, nieuwe baan of een nieuw huis. Het zijn allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat de klant er financieel anders voor staat. Met een financieel adviseur, een vertrouwenspersoon die dit inzicht heeft, blijft de klant op koers. Dit is ook de reden waarom NNEK zo goed aansluit bij Dazure. Wij hebben beiden namelijk de ambitie om financiële rust te creëren voor klanten.

  Inmiddels is NNEK uitgegroeid van vermogensbeheerder naar service provider voor financieel adviseurs. Door jarenlange kennis en ervaring heeft NNEK inmiddels wel kaas gegeten van (😉): ondernemerschap, wet & regelgeving, marketing, communicatie en klantgedrag. Via hun adviseursplatform www.nnek-kennis.nl ondersteunen zij adviseurs op deze onderwerpen, maar bieden zij ook kosteloos handige financiële plannings-tooling aan.

  Wat wordt er precies beschermd?

  Niet de belegging uiteraard, want daar kunnen we geen garantie in geven. We kennen allemaal de bekende uitspraak “Uit het verleden behaalde resultaten, geven geen garantie voor de toekomst”. Dit geldt ook binnen het beleggingsdeel van Beleg & Bescherm. De garantie op het eindkapitaal is er niet, omdat beleggen altijd gepaard gaat met risico. De opbrengst kan dus meer of minder zijn dan verwacht. Het beleggingsdeel zorgt dus voor het opbouwen van vermogen.

  Beschermd is het kapitaal dat vrijkomt bij het overlijden van de klant. Op die manier zijn de nabestaanden financieel beschermd. 

  Is dit niet hetzelfde als een woekerpolis?

  Nee, maar het is wel een goede vraag! Binnen Beleg & Bescherm is een aantal verschillen met de polissen, zoals we deze vroeger kenden. Allereerst is de inleg van de belegging en de premie voor de verzekering gesplitst. Binnen de oude polissen legde de klant een bedrag in, dat daarna werd gesplitst in een opbouw- en een verzekeringsdeel.

  Verder waren de kosten vroeger hoger dan deze nu zijn. Zowel NNEK als Dazure kennen lagere kosten dan de polissen uit het woekerpolistijdperk. Tenslotte zijn de beleggingsfondsen ook goedkoper en wordt niet meer belegd in huisfondsen zoals vaak in de woekerpolis het geval was.

  Hoe vraag je Beleg & Bescherm aan?

  1. Registreer je vrijblijvend op dit platform.
  2. Geregistreerd? Dan moet je je account daarna upgraden naar een samenwerking. Hierover ontvang je automatisch uitleg. 
  3. Is je account geüpgraded? Dan komt onderaan deze pagina een rode downloadbutton te staan. Daarmee download je de ORV-tool.
  4. Vul de gegevens in de groene en rode cellen.
  5. Klik op: Bereken premie.
  6. Sla het bestand op zoals uitgelegd staat in het groene vak rechts bovenin de tool.
  7. Upload dit bestand bij de rekeningaanvraag bij NNEK.
  8. Mail [email protected] dat je een ORV-aanvraag hebt gedaan. Voeg het aanvraagnummer toe.
  9. NNEK zorgt, in overleg met Dazure, dat de klant een polis krijgt en dat jij als adviseur wordt gekoppeld.
  10. Klaar!

  Vragen?

  Neem contact met ons op via [email protected] of 088 - 5510 150. We helpen graag!