Gelijk speelveld

 

NNEK staat op het standpunt dat er altijd sprake moet zijn van een gelijk speelveld (level playing field), bijvoorbeeld tussen verzekeraars en beleggingsondernemingen, en tussen beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen. NNEK voert daar lobby voor en indien nodig juridische procedures.

NNEK heeft zich ingespannen voor een gelijk speelveld daar waar het gaat om het verschil in afdragen van omzetbelasting tussen beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen. NNEK heeft hierover juridische procedures gevoerd die zij onlangs heeft gewonnen: De Hoge Raad heeft het eerdere vonnis van Het Hof bevestigd. 

Artikel Fondsnieuws

"De klinkende zege die NNEK en Wijs & Van Oostveen deze maand bij de Hoge Raad hebben geboekt in een zaak die gaat om de behandeling door de Belastingdienst van partijen die beleggingsdienstverlening via een effectengiro aanbieden, heeft een lange voorgeschiedenis. Theo Andringa, topman van NNEK, blikt terug op 10 jaar vasthoudendheid..."

Klik hier om in te loggen met je Fondsnieuwsaccount en lees het volledige artikel.

Nieuwsitem BNR

Frank 't Hart is de advocaat die de rechtszaak begeleide. Frank geeft in deze nieuwsuitzending van BNR uitleg over de zaak.
Duur fragment: 2:40 minuten.

Luister nieuwsitem