Lijfrente maand

Lijfrente via NNEK. 15 redenen waarom.

Wij bieden in alle fiscale boxen een opbouwende- en uitkerende beleggingsmogelijkheid. Zo krijgt de klant – ongeacht welke fiscale box – de beste oudedagsvoorziening. Lijfrente kan een goede oplossing zijn voor je klant. Vijftien redenen waarom een beleggingsrekening van NNEK waarde toevoegt voor de klant:

 

 1. Wij erkennen jouw rol als financieel adviseur
  Beleggingsrekeningen van NNEK zijn alleen beschikbaar via de professionele financieel adviseur. NNEK werkt als enige vermogensbeheerder al decennia exclusief met financieel adviseurs. Wij geloven zo sterk in de rol van de adviseur, omdat wij ervan overtuigd zijn dat zij (de situatie van) de klant het beste kennen. Alleen zo krijgt de klant de beste begeleiding.

 2. Onafhankelijk beheer
  Geen eigen fondsen, onafhankelijk beheer. Hiermee was NNEK destijds de eerste in Nederland. Altijd klantbelang voorop en dus maken we onafhankelijke keuzes. Bij ons geen "Wij van wc-eend".

 3. We beleggen maatschappijbewust
  Wij zijn overtuigd dat verantwoord beleggen niet alleen goed is voor het rendement, maar ook voor het milieu en de maatschappij. Daarom beleggen wij alleen maatschappijbewust. Bij overlijden blijft het geld in de nalatenschap. Dit is anders dan bij een verzekering. Het maakt niet uit of het een lijfrente is of vrij vermogen.

 4. Kritisch op fondskosten
  Wij zijn kritisch op kosten en beleggen daarom voor een groot deel in goedkope indexfondsen. Waar nodig voegen we beleggingen toe die zorgen voor een betere verhouding tussen risico en rendement.

 5. Professioneel vermogensbeheer
  Professioneel vermogensbeheer voor de lijfrenterekening, het vrije vermogen of een zakelijke rekening. Als professioneel vermogensbeheerder kunnen wij institutionele beleggingen aankopen, die vaak minder toegankelijk zijn voor particulieren. Minder risico met minimaal hetzelfde rendement is hierbij het uitgangspunt.

 6. Uitkerende lijfrente
  Beleggen met de uitkerende lijfrente. Dit is mogelijk gemaakt voor alle vermogensbeheerders door de intensieve lobby van NNEK. Het geeft de klant bij een looptijd van 20 jaar meer dan 90% kans op een hogere uitkering in vergelijking met een uitkering gebaseerd op een vaste rente van 1%.

 7. Maatwerkadvies uitkerende lijfrente
  De uitkerende lijfrente kan worden uitgesteld tot 5 jaar na de AOW-gerechtigde leeftijd. Ook kan die vóór de AOW-leeftijd ingaan. De minimale looptijd van de uitkerende lijfrente is 10 jaar. Jij bepaalt wat het beste bij de klant past. Meer over blogs over lijfrente? Registreer je op NNEK KENNIS.

 8. Opbouwende lijfrente
  Lijfrente opbouwen via vermogensbeheer? Ook dit kan door de vasthoudende inspanning van NNEK (11 jaar in overleg met Ministerie van Financiën!). Nu help jij je klant met een goede voorziening voor later, en dat zonder beleggingsadvies te hoeven geven, want dat doen wij.

 9. Advieskosten via beleggingsrekening
  De mogelijkheid om (een deel van) je adviseurskosten ten laste te laten gaan van de lijfrenterekening, wat fiscaal voordelig is voor de klant.

 10. Veel ondersteuning voor jou
  Veel ondersteuning via ons platform NNEK KENNIS. Een handig platform voor jou als adviseur met blogs, podcast, artikelen en tools. En wat kost zo'n account op NNEK KENNIS? Niks! Je hoeft je alleen te registreren. En wil je rekeningen openen? Dan hoef je je account alleen te upgraden. Onderaan deze pagina hebben we de belangrijkste documenten voor je verzameld voor deze lijfrente maand!

 11. Klantwebinars kosteloos
  We bieden kosteloos klantenwebinars aan. In een interactieve presentatie van een half uur laten een van onze drie professionele sprekers je klanten zien wat de toegevoegde waarde is van beleggen. Of specifiek; beleggen voor een goed pensioen. 

 12. Begeleiding bij waardeoverdracht
  Hulp bij een waardeoverdracht. Het is een behoorlijk stroperig proces, maar ons Accountteam helpt je hierbij. Onderaan deze pagina vind je uitleg over het proces. Zo heb je een overzichtelijk stappenplan.

 13. Portefeuillevergelijking kosteloos
  Je wilt dat je klant een zo goed mogelijk beleggingsresultaat krijgt. En dat willen wij natuurlijk ook! Daarom helpen wij je met een portefeuillevergelijking inzicht te krijgen in hoe een portefeuille van een andere partij presteert ten opzichte van onze beleggingsdienst NNEK Vermogensbeheer. Of je eigen beleggingsbeleid. Ook dit bieden we kosteloos aan. Kijk de mogelijkheden onder het menu 'Tools'.
   
 14. Online vermogensadvies cursus
  Wil je klanten overtuigen van de toegevoegde waarde van beleggen? Want hoe neem je vermogensadvies mee in je businessmodel? In onze Drieluik Vermogensadvies leer je in 3x 45 minuten de bouwstenen voor succesvol vermogensadvies. Een greep uit de onderwerpen: klantgesprekken, verdienmodel, beleggingsbeleid en wetgeving. Meld je aan via ons menu Evenementen.

 15. Beleggingsexpert van NNEK bij jouw klantgesprek
  Jaarlijks voeren wij honderden gesprekken over beleggen met financieel adviseurs en hun klanten. Of het nu gaat om vermogende klanten óf klanten die periodiek inleggen, wij komen graag langs om het gesprek te houden. Onze bijdrage aan een klantgesprek is geheel vrijblijvend. 

 

Handige documenten

 1. Overstapbrief 1
  Een brief dat klanten stimuleert om over te stappen van een te dure lijfrenteverzekering naar een lijfrenterekening.
 2. Overstapbrief 2
  Een brief dat klanten stimuleert om over te stappen naar een lijfrenterekening met goede begeleiding.
 3. Voorbeeld prognoserapport Uitkerend Variabel Pensioen
  Deze tool vind je onder het menu 'Tools'.
 4. Factsheet opbouwende lijfrente
 5. Factsheet uitkerende lijfrente
 6. Uitleg proces waardeoverdracht
Overstapbrief 2
Overstapbrief 1
Voorbeeld prognoserapport Uitkerend Variabel Pensioen
Uitleg proces waardeoverdracht
Factsheet uitkerende lijfrente
Factsheet opbouwende lijfrente