Webinar: De week van de vermogensadviseur

Onze fysieke Meet the Manager is nog steeds niet mogelijk door de huidige coronamaatregelen. Maar, gelukkig hebben we hier een online oplossing voor: 'De week van de vermogensadviseur'. Elke dag presenteert een fondsmanager een interessant thema.

Wat houdt het in?

Van maandag tot en met vrijdag staat het in het teken van de vermogensplanner. Elke dag presenteert een fondshuis live van 09:15 – 09:45 uur een interessant thema. Jij hoeft je maar één keer te registreren en dan kun je automatisch alle webinars volgen. Kun je een keer niet? Geen probleem! Dan kun je dit webinar later terugkijken.

Sprekers en onderwerpen

 • Maandag 8 maart: SFDR
  De SFDR. De wat? Ja, nieuwe Europese regelgeving over duurzaamheid die ingaat op 10 maart. Egbert Berkhoff, Directeur NNEK, vertelt over deze nieuwe wet, de gevolgen en de uitwerking. We kijken uit naar je vragen over zowel de SFDR als de Wwft. Zoveel mogelijk proberen we die mee te nemen tijdens het webinar. Stuur je specifieke vraag naar m.vanvugt@nnek.nl.

 • Dinsdag 9 maart: ESG-wetgeving
  Jamie Pronker is bij State Street werkzaam als senior sales manager SPDR ETF’s voor de Nederlandse markt. We zien dat zowel particuliere als institutionele beleggers steeds meer duurzaam gaan beleggen. De toenemende regelgeving rond duurzaamheid en de versnelling van dit proces door de huidige pandemie waarin we verkeren, spelen hier een belangrijke rol in. State Street zal in hun presentatie ingaan op de laatste ESG-beleggingstrends, zoals onder andere rendementen van ESG-beleggingen, hoe de pandemie invloed heeft op de verduurzaming, de SFDR-wetgeving en hoe stemmen op de aandeelhoudersvergaderingen een impact kan hebben op het ESG-beleid van beursgenoteerde bedrijven. De presentatie zal verder een tweetal producten bevatten, te weten de SPDR STOXX Europe 600 ESG Screened UCITS ETF en de SPDR S&P 500 ESG Screened UCITS ETF, die je klantenportefeuilles duurzamer kunnen maken.

 • Woensdag 10 maart: Wwft
  De Wwft, inmiddels een bekende wet waar elke financieel adviseur mee te maken krijgt. Erik Teusink, Compliance Officer NNEK, schetst aan de hand van casussen wat de nieuwste Wwft-richtlijnen inhouden en hoe jij als adviseur ermee te maken krijgt. We kijken uit naar je vragen over zowel de SFDR als de Wwft. Zoveel mogelijk proberen we die mee te nemen tijdens het webinar. Stuur je specifieke vraag naar m.vanvugt@nnek.nl.
 • Donderdag 11 maart: Een kijkje in de keuken bij een donkergroene fondsbeheerder

  Op 10 maart 2021 is SFDR een feit. Elk fondshuis heeft met de implementatie van deze nieuwe “duurzaamheids”-wetgeving geworsteld. Ook voor een donkergroene partij als ASN Beleggingsfondsen, opgericht in 1993 om beleggers duurzaam rendementen te bieden, heeft deze nieuwe wetgeving wat voeten in de aarde gehad. San Lie, Head Portfolio Management bij ASN Beleggingsfondsen biedt op 11 maart een kijkje in de keuken van deze op positieve impact gerichte fondsbeheerder. Hij laat zien hoe duurzaam beleggen er in de praktijk uit ziet. Hoe kijken hij en zijn team naar de wereld en wat betekent dat voor de beleggingskeuzes en het track record van de ASN Beleggingsfondsen?

 • Vrijdag 12 maart: Chinese aandelen | Kansen en uitdagingen
  Michel van Mazijk neemt je mee in de kansen en uitdagingen van Chinese aandelen. China heeft na de Verenigde Staten de op één na grootste aandelenmarkt ter wereld, maar is nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in de portefeuilles van beleggers. De weging van China in de wereld index (MSCI AC World Index) bijvoorbeeld is maar 5% terwijl Chinese bedrijven samen 17% uitmaken van de wereldwijde marktkapitalisatie. Met het openen van de on-shore aandelenmarkt in China hebben beleggers toegang tot een enorme diversiteit aan nieuwe beleggingsmogelijkheden in aanvulling op hun bestaande allocatie naar Chinese aandelen in hun Emerging Markets Equity portefeuille. T. Rowe Price bespreekt de kansen en uitdagingen waar beleggers op zouden moeten letten.

Inschrijven? Let op!
Schrijf je in via de button hieronder. Die komt direct uit in de webinar-omgeving. Een stuk handiger! Je hoeft je overigens maar één keer in te schrijven om het hele programma te volgen. Kun je een keer niet? Dan kijk je dat webinar op je gemak terug.

Inschrijven